Slovensko prosvetno društvo ROŽ, Mühlbach / Reka 2

A-9184 St. Jakob i.R.
Šentjakob v Rožu

KJE SMO?

Farovž, Marktstr. 2

A-9184 St. Jakob i.R.
Šentjakob v Rožu

KONTAKT

e-mail: info@roz.si
telefon: +43 (0)680/13 321 12
facebook: drustvo.roz

BANČNI RAČUN

IBAN: AT61 3910 0000 0502 3684
BIC: VSGKAT2K109

ZAPRTE STRANI

Vstopi

USPAVANKE SVETA
WIEGENLIEDER AUS ALLER WELT

Ženski zbor ROŽ
Frauenchor ROŽ

Zborovodja / Chorleiter: Primož Kerštanj
Režija / Regie: Marjan Štikar

Pe/Fr      19. 9. • 20h
So/Sa      20. 9. • 20h
Ne/So      21. 9. • 14.30

FAROVŽ Šentjakob/St. Jakob

rezervacija / Reservierung: 0680 133 2112
Ne sprejemamo rezervacij preko SMS sporočila
Bitte keine SMS-Reservierungen

predprodaja / Vorverkauf:
Pevke zbora in organizatorji / Sängerinnen und OrganisatorInnen
Šentjakob/St.Jakob i.R.: POSOJILNICA-BANK, FAROVŽ/PFARRHOF
Celovec/Klagenfurt: HAČEK, knjigarna/Buchhandlung Paulitschg. 5-7

Uspavanke sveta
Po tragični smrti Lajka Milisavljeviča je v Šentjakobu za deset let umolknil pevski zbor »Rož«, ki je s svojimi stilnimi koncerti oral povsem novo glasbeno njivo ne le na Koroškem.
Pred dvema letoma pa se je okoli zborovodje Primoža Kerštanja iz Bleda zbralo dva ducata žensk in deklet, ki so meseca rožnika predstavile svoj prvi stilni koncert »Uspavanke sveta«.
Močna vez med starši in otrokom nastane prav s petjem uspavank. V vseh kulturah je v navadi, da zazibljejo in uspavajo otroke s petjem. Uspavanke pripovedujejo med drugim o naravi in živalih, ki so otrokom pri srcu, pa tudi o revščini, vojni in o strahu. Petje pa je važno tudi s socialnega vidika, saj povezuje ljudi v skupnost in jim daje občutek varnosti.
Režiser Marjan Štikar je postlal uspavanke v turško pravljico, vključil v svoj celoviti koncept tudi otroke in poskrbel za to, da bo koncert tudi za nemškogovoreče razumljiv, Rudi Melcher pa bo s slikami popestril insceniran koncert.

Wiegenlieder aus aller Welt
Immer mehr Menschen verschiedener Nationen siedeln sich in Europa an, wo sie sich ein besseres Leben erhoffen. Sie singen ihren Kindern eigene traditionelle Lieder vor, die sie in den Schlaf wiegen sollen.
Der Frauenchor »Rož« unter der Leitung von Primož Kerštanj, gegründet vor zwei Jahren, Nachfolger des gleichnamigen gemischten Chores, der vor allem durch seine einzigartigen szenischen Stilkonzerte weit über unsere Grenzen bekannt war, möchte mit seinem ersten abendfüllenden Auftritt »Aja tutaja … – Wiegenlieder aus aller Welt / Uspavanke sveta«  – auf den wichtigen sozialen Aspekt des Singens aufmerksam machen. Menschen, die zusammen singen, erleben ein Gefühl von Zusammengehörigkeit und Sicherheit.
Der Regisseur Marjan Štikar bettet die Lieder gefühlvoll aber auch kritisch in ein türkisches Märchen ein, das auch in deutscher Fassung angeboten wird, lässt Kinder des »Teatr Zora« mitspielen, die Sängerinnen tanzen … Rudi Melcher unterstützt den Gesang mit eindrucksvollen Bildern, die zum ganzheitlichen kulturellen Genuss beitragen.