Slovensko prosvetno društvo ROŽ, Mühlbach / Reka 2

A-9184 St. Jakob i.R.
Šentjakob v Rožu

KJE SMO?

Farovž, Marktstr. 2

A-9184 St. Jakob i.R.
Šentjakob v Rožu

KONTAKT

e-mail: info@roz.si
telefon: +43 (0)680/13 321 12
facebook: drustvo.roz

BANČNI RAČUN

IBAN: AT61 3910 0000 0502 3684
BIC: VSGKAT2K109

ZAPRTE STRANI

Vstopi

PDF

Literatur gegen den Frost / Literatura proti mrazu

Branje | Lesung
Cvetka Lipuš
Pojdimo vezat kosti / Gehen wir bündeln die Knochen SL/DE

Cvetka Lipuš, rojena 1966 v Železni Kapli. Pesnica. Maturirala na Zvezni gimnaziji za Slovence ter na celovški univerzi končala študij primerjalne književnosti in slavistike. Petnajst let je živela v Ameriki, kjer je na Univerzi v Pittsburghu zaključila študij bibliotekarstva in informacijskih ved. Sedaj dela in ustvarja v Salzburgu. Doslej je objavila sedem pesniških zbirk, zadnjo zbirko Pojdimo vezat kosti (2010).

Cvetka Lipuš, geboren in Bad Eisenkappel/Železna Kapla, studierte an der Universität Klagenfurt Vergleichende Literaturwissenschaft und Slawistik, ab 1995 lebte und arbeitete sie in den Vereinigten Staaten, wo sie an der Universität Pittsburgh das Studium der Bibliotheks- und Informationswissenschaften absolvierte. Seit 2009 lebt sie in Salzburg. Bisher veröffentlichte sie sieben Gedichtbände, in deutscher Übersetzung zuletzt Belagerung des Glücks.

Glasba | Musik
Michael Erian (sax)

Slike proti mrazu | Bilder gegen den Frost
BIRGIT BACHMANN
Birgit Bachmann, 1966 in Innervillgraten/Osttirol geboren. Künstlerische Ausbildung: Höhere technische Bundeslehranstalt für bildnerisches Gestalten und Formgebung in Graz. Studium an der Wiener Akademie bei Professor Rainer und 1992 ein 6monatiger Arbeitsaufenthalt in Mittelamerika. Gründungsmitglied der Kulturinitiative Gmünd. Ausstellungen in Deutschland, Frankreich, Guatemala, Indien, Italien, Russland und Polen.

Birgit Bachmann, rojena 1966 na Vzhodnem Tirolskem, je likovno umetnost študirala v Gradcu in na Dunaju. Kasneje se je izpopolnjevala še v Srednji Ameriki. Je soustanoviteljica kulturne iniciative v Sovodnju (Gmünd). Svoja dela je doslej razstavljala v Nemčiji, Franciji, Guatemali, Indiji, Italiji, Rusiji in na Poljskem.

kulinarika: jačman