Slovensko prosvetno društvo ROŽ, Mühlbach / Reka 2

A-9184 St. Jakob i.R.
Šentjakob v Rožu

KJE SMO?

Farovž, Marktstr. 2

A-9184 St. Jakob i.R.
Šentjakob v Rožu

KONTAKT

e-mail: info@roz.si
telefon: +43 (0)680/13 321 12
facebook: drustvo.roz

BANČNI RAČUN

IBAN: AT61 3910 0000 0502 3684
BIC: VSGKAT2K109

ZAPRTE STRANI

Vstopi

rožce

otroški pevski zbor

O skupini

Pred šestimi leti (2010) je prevzel vodstvo otroškega zbora Mirko Lepuschitz. V prvih letih mu je pomagala Mirjam Stornik, dokler se ni odselila iz domačega kraja. Nato je pevovodji priskočila na pomoč Martina Steiner. Otroški zbor ustvarja v sklopu SPD »Rož« in šteje trenutno okoli 20 članov. Otroci tedensko vadijo v farovških prostorih. Letno imajo več nastopov in razveseljivo je, da zborček stalno raste ne le po številu, temveč predvsem kvalitativno. Zato se Rožce poleg rednih pevskih vaj izpopolnjujejo tudi v delavnicah. Vsako leto nastopajo pri koncertu »Zima se še ni izpela« SPD ROŽ. Mateja Mackenzie Zwitter je predvsem pri zadnjem projektu pilila z zborom pesmi ter vadila s solistkami in solistom, delavnico bobnanja pa je vodil Rigo Masiala.

Da otroci zrastejo v skupnost, hodijo tudi na izlete. Leta 2014 so se npr. odpravili na Malo planino v Sloveniji, kjer so tudi prenočili in imeli seminar. Julija 2015 so se Rožce s svojimi mentorji odpeljali v Gmünd, kjer so si med drugim ogledali hišo »Haus des Staunens« – Pankratium.

Doslej so otroci prepevali predvsem slovenske pesmi, vmes kako nemško, italijansko ali francosko. Zamisel, da bi pevsko pogledali v širši svet in se lotili pesmi prišlekov, se je Mirkotu porodila 2014. Po dveh letih intenzivnega dela je nastal vrhunski dosežek – zgoščenka Ringarinčica.