Slovensko prosvetno društvo ROŽ, Mühlbach / Reka 2

A-9184 St. Jakob i.R.
Šentjakob v Rožu

KJE SMO?

Farovž, Marktstr. 2

A-9184 St. Jakob i.R.
Šentjakob v Rožu

KONTAKT

e-mail: info@roz.si
telefon: +43 (0)680/13 321 12
facebook: drustvo.roz

BANČNI RAČUN

IBAN: AT61 3910 0000 0502 3684
BIC: VSGKAT2K109

ZAPRTE STRANI

Vstopi

PDF

SO|SA 29. 11. 2014 • 19.30

BRANJE / LESUNG
Elena Messner
Das lange Echo
DOLGI ODMEV

Elena Messner (* 1983, Klagenfurt/Celovec), Studium der Komparatistik und Kulturwissenschaften in Wien und Aix-en-Provence. Mitbegründerin der Kulturplattform www.textfeldsuedost.com. Lehrtätigkeit an Universitäten in Wien, Berlin, Klagenfurt und Innsbruck. Seit 2012 organisiert sie die Wiener Soundspaziergänge. Sie unterrichtet derzeit am Institut für Germanistik an der Universität Aix/Marseille. Das lange Echo ist ihr Romandebüt.
Elena Messner, študirala primerjalno književnost in kulturne vede na Dunaju in v Aix-en-Provence. Prevaja iz slovenščine in srbščine/hrvaščine. Poučuje na Dunaju, v Berlinu, Celovcu in Innsbrucku. Trenutno poučuje na inštitutu za germanistiko univerze Aix/Marseille. Njen prvi roman Dolgi odmev, napisan v nemščini, je letos spomladi navdušil literarne kritike.
Branje v nemščini

GLASBA / MUSIK
Zvezdana Novakovič
Zvezdana Novakovič, pevka, performerka, harfistka, rojena v Ptuju, zaključila študij jazz petja na univerzi v Gradcu in študij v Mariboru. Letos je opravila magisterski študij iz tradicionalnega bolgarskega grlenega petja v Plovdivu (Bolgarija). Bila je dolgoletna članica prestižnega dekliškega zbora Carmina Slovenica.
Musikalisch wird der Abend von der jungen slowenischen Sängerin und Harfistin Zvezda Novakovič gestaltet.

KulinarikA: Szegedinergulasch . Kaiserschmorn @

ANTI-FREE-ZE
SLIKE PROTI MRAZU / BILDER GEGEN DEN FROST

ADEL DAUOOD
Adel Dauood je iz Sirije pribežal na Dunaj, kjer sedaj živi; slikar stvo je študiral v svoji domovini in imel že vrsto mednarodnih razstav. S slikanjem skuša preboleti krute izkušnje vojne, a tudi trenutno duševno stanje, ki je prežeto z obupom, nemirom in strahom pred negotovim.
Adel Dauood, * 1980 in Hassake, Syria, studierte Malerei in Damaskus und Al Hasaka; lebt und arbeitet in Wien; Ausstellungen in Syrien, Jordanien, Schweden, Wien; zuletzt im Essl-Museum.
»Die Malerei ist für mich eine Art rebellischer Reaktion auf Schmerz und Grausamkeit, verursacht durch unsere vielen nicht enden wollenden Kriege. Meine Malerei ist auch ein innerer Monolog über meine Einsamkeit, der durch meine Bilder nach außen getragen wird, um mit dem Betrachter in einen Dialog zu treten …«

Farovž
Šentjakob/St. Jakob i. R.

3 wärmende Abende für Körper, Geist und Seele!
3 večeri gretja duha, duše in telesa!

INFO 0680/13 321 12
info@roz.si • www.roz.si