Slovensko prosvetno društvo ROŽ, Mühlbach / Reka 2

A-9184 St. Jakob i.R.
Šentjakob v Rožu

KJE SMO?

Farovž, Marktstr. 2

A-9184 St. Jakob i.R.
Šentjakob v Rožu

KONTAKT

e-mail: info@roz.si
telefon: +43 (0)680/13 321 12
facebook: drustvo.roz

BANČNI RAČUN

IBAN: AT61 3910 0000 0502 3684
BIC: VSGKAT2K109

ZAPRTE STRANI

Vstopi

PDF

SO|SA 24.11.2018 • 19.30
BRANJE | LESUNG: WIDAD TAMIMI
Vrtnice vetra / Rosen des Windes / Le rose del vento (slo/de/it)

Vnukinja tržaškega Juda, ki je pobegnil v ZDA, in hčerka Palestinca, ki je zbežal v Italijo, kjer se je zaljubil v Judinjo. Widad je živela v Italiji, Savdski Arabiji in Utrechtu, kjer je med študijem mednarodnih odnosov in novinarstva spoznala moža Slovenca. Z družino živi v Ljubljani in kot prostovoljka pomaga beguncem pri integraciji v slovensko družbo.
Le rose del vento ist ein Roman über die (ewige) Migration. Darin verschränkt die Autorin W. Tamimi die Familiengeschichte ihrer Mutter – die aus einer jüdischen Familie aus Triest stammt, mit der Familiengeschichte ihres Vaters, eines Palästinensers aus Hebron. Die Autorin selbst ist in Milano aufgewachsen, hat in Utrecht Internationale Beziehungen studiert und lebt mit ihrem Mann und Kindern in Ljubljana, wo sie sich (seit Jahren) in der Flüchtlingshilfe engagiert.

 

GLASBA | MUSIK: ETNOPLOČ

(Ipo – acc, Matej – trp, Tomaž – sax) trio iz Trsta, ki nas nikoli ne postavi v nobeno okolje. V isti skladbi nam ponudi več indicev, ki nas odpeljejo na različne kraje in čim enega od njih prepoznamo, nas glasbeniki že popeljejo naprej, v nova raziskovanja zvočnih krajin, polnih improvizacij in ritmov.
Ein jazziges Ethno-Trio, das eine Energie versprüht, als würden Kinder lustvoll in Wasselachen herumhüpfen und sich mit Gatsch-Musik bewerfen. Spritzige, melancholische, bunte Improvisationen und Rhythmen. Ein basaler Rundum-Genuss.

 

@ KulinariKa: Falafel & Hummus @

 

ANTI-FREEZE
UMETNOST PROTI MRAZU | KUNST GEGEN DEN FROST

CLARA FRIDOLIN BILLER

Aufgewachsen in Bad Kleinkirchheim, ist Mitte zwanzig, lebt und arbeitet in Wien. Studium an der Akademie der Bildenden Künste – »Konzeptuelle Malerei«. Diplom für Graphik und Kommunikationsdesign an der Graphischen, Wien. Zeichnet für das feministische Magazin »an.schläge«.
Doraščala v Bad Kleinkirchheimu. Je študentka Umetnostne akademije na Dunaju, kjer študira »konceptualno slikarstvo«. Ima diplom iz grafičnega in komunikacijskega oblikovanja in redno riše za priznani feministični magazin.

FAROVŽ
Šentjakob/St. Jakob i. R.

INFO: 0680/13 321 12 • info@roz.si