Slovensko prosvetno društvo ROŽ, Mühlbach / Reka 2

A-9184 St. Jakob i.R.
Šentjakob v Rožu

KJE SMO?

Farovž, Marktstr. 2

A-9184 St. Jakob i.R.
Šentjakob v Rožu

KONTAKT

e-mail: info@roz.si
telefon: +43 (0)680/13 321 12
facebook: drustvo.roz

BANČNI RAČUN

IBAN: AT61 3910 0000 0502 3684
BIC: VSGKAT2K109

ZAPRTE STRANI

Vstopi

PDF

so/sa 9. 11. 2019 – 19.30

Gustav Januš: 80 let / Jahre

Za časom – Hinter der Zeit                  SL/DE

* 1939 v Selah, gimnazija na Plešivcu, učiteljišče v Celovcu, bil 27 let glavnošolski učitelj v Šentjakobu. Januš je lirik s številnimi pesniškimi zbirkami. Njegov drugi umetniški jaz je slikar Gustav Januš, ki je sodeloval pri številnih skupinskih in nešteto samostojnih razstavah. Živi in ustvarja na Breznici pri Šentjakobu.

* 1939 in Zell, Gymnasium in Tanzenberg, ab 1971 bis zur Pensionierung Hauptschullehrer in St. Jakob/Šentjakob. Januš ist Lyriker mit zahlreichen Gedichtbänden, die teils von Peter Handke ins Deutsche übertragen wurden. Sein zweites künstlerisches Ich ist die Malerei. Zahlreiche Ausstellungen im In- und Ausland. Lebt in Frießnitz/Breznica bei St. Jakob.

Glasba/Musik: Tatjana Stancheva, viola & Eva Wüster, violina

Tatjana Stancheva rojena v Bulgariji, kjer je zaključila tudi osnovno glasbeno izobraževanje. Kasneje je študirala violo in komorno glasbo na univerzi v Gradcu, diplomirala na koroškem deželnem konzervatoriju. Gode v orkestrih v Bolgariji, Avstriji, Nemčiji, Italiji in na Kitajskem.

Tatyana Stancheva geboren in Bulgarien, wo sie die Grundausbildung an der Bratsche bekam. Später studierte sie Viola und Kammermusik an der Musikuniversität Graz, diplomierte am Kärntner Landeskonservatorium. Konzertauftritte mit Orchestern und Tourneen in Bulgarien, Österreich, Deutschland, Italien und China.

Eva Wüster, * Šentvid ob Glini, je študirala violino na deželnem konservatoriju v Celovcu, zdaj pa dela kot instrumentalna pedagoginja in glasbenica v okraju Beljak dežela.

Eva Wüster, * St. Veit an der Glan, studierte Geige am Landeskonservatorium in Klagenfurt, mehrfache Preisträgerin beim Jugendwettbewerb »Prima la Musica«, arbeitet nun als freischaffende Instrumentalpädagogin und Musikerin im Raum Villach-Land.

 

Soprireditelji / Mitveranstalter: DSPA – Verein der slowenischen Schriftsteller in Österreich
KKZ – Christlicher Kulturverband, SPZ – Slowenischer Kulturverband

Farovž Šentjakob
Pfarrsaal St. Jakob

INFO 0680/13 321 12 • info@roz.si • www.roz.si