Slovensko prosvetno društvo ROŽ, Mühlbach / Reka 2

A-9184 St. Jakob i.R.
Šentjakob v Rožu

KJE SMO?

Farovž, Marktstr. 2

A-9184 St. Jakob i.R.
Šentjakob v Rožu

KONTAKT

e-mail: info@roz.si
telefon: +43 (0)680/13 321 12
facebook: drustvo.roz

BANČNI RAČUN

IBAN: AT61 3910 0000 0502 3684
BIC: VSGKAT2K109

ZAPRTE STRANI

Vstopi

PDF

Finisaža razstave / Finissage DEEP BLACK – DUŠAN FIŠER

Če | Do 4. 5. 2023 . 19.30

CERKEV ŠENTPETER_KIRCHE ST. PETER
ŠENTJAKOB V R. _ ST. JAKOB I. R.

 

Konc/zert

Dekliški pevski zbor Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem & Fantovski pevski zbor Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem

 

Dekliški pevski zbor UP PEF v Kopru deluje že vrsto let. V okviru študijskega programa Razredni pouk poteka nekaj izbirnih glasbenih vsebin – Pevski zbor in Osnove zborovodstva ter Popularna glasba v prostoru in času. Ker na fakulteti študirajo pretežno dekleta, v okviru študijskega programa pojejo v dekliškem pevskem zboru. Študentke pridno vadijo enkrat tedensko. Rade si postavijo tudi kakšen pevski izziv, za kar z veseljem in predanostjo posvečajo svoj proti čas za pevske vaje. Nastopajo na lokalnih in protokolarnih dogodkih v Kopru, vsako leto na reviji Primorska poje, rade pa se odzovejo tudi na povabila organizatorjev koncertov. Na koncertu bodo zapele več belokranjskih in drugih slovenskih in tujih ljudskih pesmi.
Zborovodkinja: pred. Andreja Štucin Cergol

Studentinnenchor der Pädagogischen Fakultät der Universität Primorska
Beim Konzert singen sie Lieder aus der Region Bela krajina, einer Region im Südosten Sloweniens an der Grenze zu Kroatien, und andere slowenische und ausländische Volkslieder.
Chorleiterin: Andreja Štucin Cergol

Zgodba o začetku Fantovske pevske skupine UP PEF sega v leto 2016. Snovali so ga na željo fantov, ki so v tistem času študirali na fakulteti. Vsak ponedeljek ali torek od 1. oktobra 2016 pridno vadijo. Kot pravijo fantje, mentorica doc. dr. Barbara Kopačin z njimi izgublja »živce« in jim vsakič pred vajami piše dolge opomnike v obliki SMS sporočil, da se jih zbere vsaj toliko, da lahko pevske vaje sploh izpeljejo. Na študij na Pedagoško fakulteto v Koper prihajajo iz cele Slovenije. Navzeli so se primorskega temperamenta, ki so ga začinili s celinskim, da lahko na trenutke delujejo tudi umirjeno in romantično. Poleg veselja do petja, fante na vaje privabi tudi dobra volja, smeh in druženje. Zapeli bodo več slovenskih znanih in manj znanih ljudskih pesmi.
Zborovodkinja: doc. dr. Barbara Kopačin

Studentenchor der Pädagogischen Fakultät der Universität Primorska
Zu ihrem Repertoire gehören bekannte und weniger bekannte slowenische Volkslieder. In ihren Liedern vereinen sie das küsten-ländische Temperament mit dem kontinentalen, so dass sie manchmal auch ruhig und romantisch sein können.
Chorleiterin: Dr. Barbara Kopačin

 

info: +43 680 1332112, info@roz.si