Slovensko prosvetno društvo ROŽ, Mühlbach / Reka 2

A-9184 St. Jakob i.R.
Šentjakob v Rožu

KJE SMO?

Farovž, Marktstr. 2

A-9184 St. Jakob i.R.
Šentjakob v Rožu

KONTAKT

e-mail: info@roz.si
telefon: +43 (0)680/13 321 12
facebook: drustvo.roz

BANČNI RAČUN

IBAN: AT61 3910 0000 0502 3684
BIC: VSGKAT2K109

ZAPRTE STRANI

Vstopi

PDF

družine / der Familie
ŠLIBAR

Mirko hrp. & acc.
Lara p. & vc.
Žan p. & acc.

SOBOTA / SAMSTAG
24. 9. 2016 ⋅ 19.30
Podružna cerkev Šentpeter
Filialkirche St. Peter bei St. Jakob i. R.

info:
www.roz.si
tel. 0680/1332112

 

BAROCK — JAZZ
D. Scarlatti · J. S. Bach
F. Chopin · G. Goltermann
D. Popper · J. Haydn · F. Listz W.
A. Mozart · A. Piazzolla
R. Galliano · J. Derbenko

MIRKO ŠLIBAR
je zelo uspešen učitelj klavirske, kromatične in diatonične harmonike. Svoje pedagoško znanje je poglabljal s stalnimi strokovnimi izobraževanji na področju harmonike, vodenja harmonikarskega orkestra in predšolske glasbene vzgoje. Kot harmonikar, avtor in producent je sodeloval z različnimi glasbenimi zasedbami in posnel raznovrstne glasbene projekte. Na Akademiji za glasbo v Ljubljani je z odliko magistriral iz klasične harmonike na umetniški, koncertni smeri in diplomiral iz čembala. Na Sae Institute iz Amsterdama je diplomiral na smeri audio inženiring. Trenutno nadaljuje z magisterskim študijem čembala pri prof. Wolfgangu Glüxamu ter koncertnih orgel pri prof. Wolfgangu Capku na Univerzi za upodabljajočo umetnost na Dunaju.

… arbeitet mehr als 22 Jahre als vielseitiger Musiker und Pädagoge. Er spielt Konzertharmonika, Cembalo und Orgel in verschiedenen Besetzungen und Musikrichtungen.

LARA ŠLIBAR
je vsestransko nadarjena mlada glasbenica. Na Konzervatoriju za glasbo v Ljubljani se uči klavir in violončelo. Lara je zelo uspešno sodelovala na regijskem tekmovanju mladih pianistov v Ljubljani. V letu 2016 je nastopila v dvorani Slovenske filharmonije ljubljanskih glasbenih šol. Tudi kot violončelistka redno nastopa na revijah in matinejah. Lara je večkratna nagrajenka mednarodnih tekmovanj mladih violončelistov in pianistov v Sloveniji in Italiji.

… ist eine vielseitig begabte junge Musikerin. Am Musikkonservatorium in Ljubljana lernt sie Klavier bei Prof. Andreja Kosmač und Violoncello bei Prof. Milan Hudnik. Sie erhielt schon mehrere Preise bei internationalen Wettbewerben junger Cellisten und Pianisten aus Slowenien und Italien. Sie tritt auch zusammen mit ihrem Vater und Bruder auf.

ŽAN ŠLIBAR
se kromatično harmoniko uči pri svojem očetu prof. Mirku Šlibarju, klavir in bobne pa na Kozervatoriju za glasbo v Ljubljani. V letu 2014 je kot harmonikar prejel 1. nagrado na državnem tekmovanju Slovenije Temsig. Je večkratni prvonagrajenec mednarodnih harmonikarskih tekmovanj v Puli, Beltincih, Trevisu in Naborjetu. Kot pianist je prejel številna priznanja na različnih mednarodnih in državnih tekmovanjih mladih pianistov. Lani je Žan s teatrom trotamora uspešno sodeloval v gledališki predstavi Loiblsaga. Letos pa je posnel tudi nekaj skladb za Otroški zbor Rožce na zgoščenki »Ringarinčica – Pesmi prišlekov« pod vodstvom Mirka Lepuschitza.

… ist ein vielseitig begabter junger Musiker. Er lernt Harmonika bei seinem Vater Prof. Šlibar, Klavier am Musikkonservatorium in Ljubljana. In den vergangenen Jahren erhielt er zahlreiche Preise bei internationalen Wettbewerben junger Pianisten. Er spielte bei der erfolgreichen Theaterproduktion Loiblsaga des ke-Theaters unter der Regie von Marjan Štikar.