Slovensko prosvetno društvo ROŽ, Mühlbach / Reka 2

A-9184 St. Jakob i.R.
Šentjakob v Rožu

KJE SMO?

Farovž, Marktstr. 2

A-9184 St. Jakob i.R.
Šentjakob v Rožu

KONTAKT

e-mail: info@roz.si
telefon: +43 (0)680/13 321 12
facebook: drustvo.roz

BANČNI RAČUN

IBAN: AT61 3910 0000 0502 3684
BIC: VSGKAT2K109

ZAPRTE STRANI

Vstopi

Literatur gegen den Frost / Literatura proti mrazu

Branje | Lesung
MOJCA KUMERDEJ
Temna snov / Dunkle Materie SL/DE

Mojca Kumerdej (1964), pisateljica in publicistka, je do sedaj objavila tri dela. Najprej je opozorila nase s prvencem Krst nad Triglavom, nato pa je zablestela z zbirko kratkih zgodb Fragma, ki je požela veliko pozitivnih kritik. Pred kratkim je izšla nova zbirka z naslovom Temna snov. Njene kratke zgodbe so bile prevedene že v številne jezike in bile objavljene v dveh antologijah slovenske kratke proze.

Mojca Kumerdej, 1964 in Ljubljana geboren, wo sie Philosophie und Kultursoziologie studierte, ist Publizistin und Kunstkritikerin. In ihrem ersten Roman Krst nad Triglavom ironisiert sie die slowenischen Stereotype und die nationale Mythologie. 2003 erschien ihr zweites Buch Fragma, eine Kurzgeschichtensammlung mit dreizehn urbanen Geschichten. Im Frühjahr 2011 erschien unter dem Titel Temna snov (Dunkle Materie) ihre bislang letzte Kurzprosasammlung. Einzelne Erzählungen von Mojca Kumerdej wurden in mehrere Sprachen übersetzt.

Pleše | Tanz
MAŠA KAGAO KNEZ
Mojcin literarni večer bo spremljala plesalka Maša Kagao Knez iz Ljubljane.
Der Abend wird von der jungen Tänzerin Maša Kagao Knez aus Ljubljana mitgestaltet.

Slike proti mrazu | Bilder gegen den Frost
BIRGIT BACHMANN
Birgit Bachmann, 1966 in Innervillgraten/Osttirol geboren. Künstlerische Ausbildung: Höhere technische Bundeslehranstalt für bildnerisches Gestalten und Formgebung in Graz. Studium an der Wiener Akademie bei Professor Rainer und 1992 ein 6monatiger Arbeitsaufenthalt in Mittelamerika. Gründungsmitglied der Kulturinitiative Gmünd. Ausstellungen in Deutschland, Frankreich, Guatemala, Indien, Italien, Russland und Polen.

Birgit Bachmann, rojena 1966 na Vzhodnem Tirolskem, je likovno umetnost študirala v Gradcu in na Dunaju. Kasneje se je izpopolnjevala še v Srednji Ameriki. Je soustanoviteljica kulturne iniciative v Sovodnju (Gmünd). Svoja dela je doslej razstavljala v Nemčiji, Franciji, Guatemali, Indiji, Italiji, Rusiji in na Poljskem.

kulinarika: roštane podzamlenšce hrušce s hranevco