Slovensko prosvetno društvo ROŽ, Mühlbach / Reka 2

A-9184 St. Jakob i.R.
Šentjakob v Rožu

KJE SMO?

Farovž, Marktstr. 2

A-9184 St. Jakob i.R.
Šentjakob v Rožu

KONTAKT

e-mail: info@roz.si
telefon: +43 (0)680/13 321 12
facebook: drustvo.roz

BANČNI RAČUN

IBAN: AT61 3910 0000 0502 3684
BIC: VSGKAT2K109

ZAPRTE STRANI

Vstopi

PDF

SO|SA 19. 11. 2016 ⋅ 16.00
Kovtər
BESEDA ME GREJE

Matija Solce
»Pulcinella«

Predstava za male in velike | Vorstellung für Klein und Groß

FAROVŽ
Šentjakob/St. Jakob i. R.

Matija Solce

je glasbenik, režiser, lutkar in igralec. Lutkarstvo je študiral na gledališki akademiji DAMU v Pragi. S svojimi avtorskimi predstavami je že nekajkrat obšel svet in prejel več nagrad na mednarodnih lutkovnih festivalih.
… ist Musiker, Regisseur und Puppenspieler, studierte an der Theaterakademie in Prag. Mit seinen Eigenproduktionen reiste er mehrmals um die Welt und bekam Auszeichnungen auf internationalen Festivals.

Pulcinella je predstava na temo tradicionalnega lutkovnega lika Pulcinelle – pri nas Pavliha ali Kašperle. Lik Pulcinelle je star več kot petsto let. Je nekakšen anarhist, ki se nikogar ne boji in v prepiru z njim vsi potegnejo krajši konec. Matijeva predstava o Pulcinelli je duhovita in zabavna, prejela je več domačih in mednarodnih nagrad. Namenjena je velikim in malim od četrtega leta.

Pulcinella ist eine traditionelle Figur so wie bei uns das Kasperl und ist mehr als fünfhundert Jahre alt. Sie ist sozusagen eine Anarchistin, die sich vor niemanden fürchtet und jeder, der sich mit ihr streitet, zieht den Kürzeren. Matijas Pulcinella-Vorstellung ist geistreich und humorvoll. Sehenswert für Groß und Klein ab vier.

@ KulinarikA: mavžna/jause + pecivo/kuchen @